2019. július 22., hétfő

Kellys Bakonyerdő Maraton 2019

Olvassátok Stefanut-Győrfi Dani versenybeszámolóját.
Mi már látjuk a sok befektett munka gyümölcsét, amit Dani, csapattársunk és egyben szakképzett edzőnk Rosenmayer András ( https://www.facebook.com/ridesport1973/ ) segítségével végez.

Reggel 6:00 elindultunk Bakonyerdőbe a Kellys maratonra. Időben érkeztünk és mindenre volt időm, sikerült végre alaposan bemelegíteni. Szurkoltam, hogy jó idő legyen, de előtte egész héten esett az eső, így nem voltak felesleges illúzióim a pályával kapcsolatban. 

A rajthoz nyugodtan álltam és kíváncsian vártam az új kihívásokat. A gumik, amik a kerekemen vannak kismintásak, ezért hamar realizáltam magamban, hogy a csúszós felfeléken problémát fog okozni a tapadás. Így is történt, hiába bármi technika és erő, a hátsókerék állandóan kicsúszott alólam és kénytelen voltam a meredek részeknél tolni a biciklit, de úgy tűnt, hogy ezzel nem voltam egyedül. 


A táv közepén egy figyelmetlenség miatt megpattantam egy kiálló kövön és sikerült egy nagyot a bal felemre és könyökömre esnem. A seb a karomon annyira mély volt, hogy 3 perc múlva az egész alkarom véres volt és lüktetett a fájdalomtól, de az első megdöbbenés után egy kicsit még örültem is neki, mert így nem éreztem olyan intenzíven a lábam fájdalmait. 

Hajtottam, ahogy tudtam, sokáig egy csoporttal fej fej mellett haladtam. A lefeléken óvatos voltam és inkább lassabban tekertem. Az utolsó pár km-re volt egy emelkedős rész, ahol sikerült az utolsó energiáimat is felemészteni és legnagyobb meglepetésemre megelőztem 5-6 embert, aminek nagyon örültem. Megérte sokat edzeni és az emelkedőket gyakorolni. 


Összegészében tetszett a pálya és sikeresen leküzdöttem az új technikai kihívásokat. Végül 1:45:30 idővel zártam a versenyt, ami a 10. helyre volt elég a kategóriámban.

Gratulálunk az elért helyezéshez és a sok munkához. Szép volt Dani! 
Külön köszönet szponzorainknak a támogatásukért!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése