2019. július 23., kedd

Háromországon Pannon Maraton - Lendva 2019

Olvassátok Sáfár Zoltán csapattársunk beszámolóját egy remek országúti maraton versenyről.

Korábban többször indultam már a hosszútávon, ezért idén a közepesre neveztem. 52 km nem túl nagy szintkülönbséggel.

9:05-kor elrajtolt a hosszútávosok mezőnye, utána 9:15-kor indultunk mi. Amikor felálltunk a rajthoz, akkor látszott, hogy nem leszünk kevesen, ezért amint elstartoltunk, próbáltam előre menni az első 10 pozíció valamelyikére.Nagyjából a 7-8. helyen tekertem, amikor kb. 10 perc alatt utolértük a 100 km-es mezőny zárókocsiját és innen már előzgetni kellett a másik mezőny lassabb bringásait. 22-23 perc tekerés után már csak 9-en maradtunk elől, a többiek lemaradtak. Az egyik szlovén csapatból voltak 4-en. Hagytam vezetni őket, én meg a 7. helyen kapuztam hátul. 

35 perc körül már csak 7-en maradtunk, ekkor beálltam én is a forgásba, és felváltva vezettünk. A 40. km-re leszakadt még 1 ember, és már csak egyedül voltam magyar. A szlovén csapat (Ocean Orchidea) még mindig 3 fővel képviselte magát és úgy értettem, hogy összebeszéltek a magyar ellen. Szándékosan kihagytak előttem, néha szerintem túlzottan lassított az előttem haladó. Szerencsére pár km-rel később már visszaértünk Szlovéniába és tudtam, hogy onnan már csak 8 km a célig (reggel ezen az útvonalon mentünk a rajthoz). 


Az előttem tekerő szlovén itt is sokat kihagyott, így 2 ember meg tudott lépni 100 m-re. Mivel más nem akart utánuk menni, ezért áthúzódtam az úttest másik oldalára, és sprinteltem kicsit, hogy felérjek. Gyorsan hátranéztem, hogy hány ember jött velem, de szerencsére senkit nem vittem fel. Így az utolsó km-eken már csak 3-an voltunk elől. Lényegében megvolt a 3 dobogós, ha senki nem szakad le. 

Beértünk Lendvára, ahol kis emelkedő, kis lejtő és 3 körforgalom várt ránk. Természetesen hagytak vezetni elég sokat, én meg menni akartam, mert 2 ember még próbált felzárkózni. Amikor kiálltam elölről, akkor a 2 szlovén srác ritmust váltott, amit már nem bírtak a 4 napja izomlázas combjaim, ezért 60-70 m távolságból követtem őket. Az utolsó körforgalom után már csak 200 m volt a célig. Még gondoltam rá, hogy sprintelek egyet, hátha utolérem a 2 srácot, de a lábaim nem hagyták, ezért szép lassan begurultam a 3. helyen.
Időmérés nem volt, de a pulzusmérőm 1:19 időt mutatott az 52 km leküzdése után.

 
Szép volt Zoli, nagyot küzdöttél - gratulálunk neked!
Külön köszönet szponzorainknak a támogatásukért!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése