2019. május 13., hétfő

V. Pannonhalma Prológ

Szombaton (május 11.- én) tartották meg az V. Pannonhalma Prológ időfutam versenyt. Tavaly voltam ezen a rendezvényen, de akkor a rossz pályajelölés miatt eltévedtem... Idén ezt sikerült korrigálniuk, és szépen ki volt táblázva az útvonal. Időben ott voltam, úgyhogy volt időm elkészülni, felvettem a rajtcsomagot és felkészültem, bemelegítettem. Közben beért a célba Geri, akivel tavaly futottam össze egy másik időfutamon, és kérdeztem tőle hogy sikerült, mondta hogy majdnem 26 perc. Megvolt a mérvadó, hogy nekem is hasonló időm lesz.11:13-kor került rám a sor. Rajt után nagyjából 1 kilométerrel átlag 10% emelkedőt (voltak benne 15%+ feletti részek is) kellet elsőnek legyűrni az Apátságig, onnan lefelé 73 km/h-t mutatott az óra. Nagyon nem lehetett lazsálni, folyamatosan kellett nyomni a tempót, ahogy teltek a kilométerek, annál jobban fáradtam, a szél se volt kedvező, pont annyira fújt, hogy jobban elfárasszon. A 9. kilométernél, amikor jöttek az újabb és nagyobb emelkedők már elfáradtam, de az utolsó 3 kilométeren volt pár kisebb lejmenet, így megnyomtam ott, amennyire lehetett, és végül beértem a célba. Nem éreztem jónak az időmet, nem úgy ment, ahogy szerettem volna....
Kirakták az eredményeket, hát nagyot néztem. Harmadik legjobb időt mentem a kategóriámban! Geritől 1,2 mp kaptam, így ő lett a második. Mondom neki, eléggé egy szinten vagyunk! 

Összegzés: Táv 15 kilométer volt és 198 méter szint (ezt írták, nekem 185 mért a gps)! 25 perc 55 mp alatt tekertem le a távot, 34,7 km/h átlaggal. Jobbat vártam magamtól, de majd jövőre sikerül 25 perc alá vinnem. Eredményhirdetés után jöttek a Visegrád 4 sorozatból a profik, azokat megnéztem, majd a Giro d' Italia kupáját, aztán indulhattam haza.

Bugledits MihályNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése