2019. április 3., szerda

Félsziget kupa 2019

Vasárnap (március 24.) rendezték meg a IX. Félsziget kupát, ez a legelső verseny a szezonban, így mindig nagyon erős a mezőny, ez most is így volt! Másodjára vettem részt ezen a versenyen, a tavalyi igen hideg időjárás miatt idén sokkal jobbat szerettem volna menni!Egy óra előtt elmentünk bemelegíteni, és utána beálltunk a lassú rajthoz, aztán fél kettő körül mentünk el az éles rajt helyszínére, ahol egyből elindultunk. Éreztem, hogy kevés volt a bemelegítés, ezért csak a második kör elején kezdtem rendesen bemelegedni. Emiatt sajnos az első komolyabb emelkedőnél leszakadtam a főbolyról. Ezután páran összeálltunk, köztük Héregi Péterrel, akivel már jó pár versenyen összefutottam. Többnyire ketten vezettük a kis bolyt, és szedtük össze a leszakadókat.Második körben olyan történt, amire sose gondoltam volna. Egy zacskót sodort felém a szél, én próbáltam kikerülni de pont a hátsó váltó elkapta és begyűrte....Meg kellett állnom és kiszednem.. Ez kb 1,5 percig tartott utána egy pár fős bolyt tudtam elcsípni. Nagyon mérges voltam, hogy egy ilyen miatt meg kellett állnom....
Az ötödik körig mentem ezzel a bollyal, amikor elkezdett görcsölni a lábam, és leszakadtam. Ezután egyedül mentem a saját tempómban, néha utolért egy-két gyorsabb versenyző, néha én előztem meg egy-egy lassabbat.Az ötödik-hatodik-hetedik körben folyton jöttek a görcsök, nem akartak elmúlni, és mivel az élboly már beért, úgy döntöttem, hogy bemegyek a célba 2 kör hátránnyal....( 9 kört kellett volna menni.) Tavaly eléheztem, és szintén csak 7. körig mentem, most 25 perccel jobb időt futottam a tavalyinál. Ennek kicsit örültem. 
Hét kör, plusz a célegyenes, ~86 km, ~2 óra 41 perc és 32,1 km/h átlag. Remélem jövőre nem lesz, ami hátráltasson.....Ezúton is Gratulálok Szász Elődnek, hogy minimális felkészüléssel végig nyomta a versenyt! 

Bugledits Mihály

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése