2019. április 15., hétfő

8. Írottkő Hillclimb

Sziasztok!

A 8.Írottkő-Hillclimb-ról írok egy rövid beszámolót. Az idén Velemből rajtoltunk, az ausztriai Rőtfalva helyett; a táv és a szintkülönbség szinte azonos volt. Tetszik az útvonal, nem is volt ismeretlen, hiszen az utóbbi hetekben háromszor is bejártam. Tudtuk előre, hogy rossz idő lesz, ezért kicsit haboztam is, hogy menjek avagy mégsem. Győzött a versenyszellem természetesen, szóval rajthoz álltam, mint ahogy mások is, futók bringások vegyesen, összesen 65-en.


Valahogy a rajtokkal bajban vagyok, nem merek izomból sprintelni, hogy egy kis előnyre tegyek szert. Úgyhogy szépen, saját tempóban tettem a kereket az előttem haladóra, majd alkalmas időpontban előztem. Az eső nem tudta eldönteni mit akar, hol eleredt, hol abbamaradt, ősszel szokott ilyen idő lenni az erdőben, hogy a ködtől, párától alig látsz magad elé. Elég jó széthúzódott a mezőny mire átértünk az alpannóniai szakaszra, itt értem be egy 17 éves srácot. Kicsit előzgettük egymást a rend kedvéért, majd mint a célban kiderült országútizik inkább.


Végig úgy éreztem a téli futópados edzések jót tettek a légzésemnek, nem akartam megfulladni a Hörmann-forrás felé tartó hosszú emelkedőn. Itt már elég gyakran hátranéztem, nem akartam, hogy leelőzzenek. Aztán feljebb a fenyves erdei szakaszon Krejter Bence kiáltott rám, hogy megfoglak. Gondoltam magamban, ennek a fele sem tréfa, nyomni kell tovább. Egy-egy vízszintes szakaszon kiállva hajtottam nagytányéron, hogy kicsit leszakítsam Bencét. Ami be is jött, és legközelebb már a csúcson találkoztunk.1:05:29 időeredménnyel abszolút 22. lettem, egész véletlenül a rajtszámom is 22 volt. Lehet ennek így kellett lenni. Erre a versenyre a jó társaság miatt járok, na meg a tál meleg étel nagyon kedves gesztus a szervezők részéről. Az Írottkőn àllítólag -1 fok volt; vizes ruhában vacogva beszélgettünk, de senkit nem zavart különösképpen. Ez most így alakult, jövőre meg kell rendelni a napsütést jó előre.

Osztermann László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése