2018. október 19., péntek

II. West Bike időfutam 2018

Vasárnap (okt. 14.) rendezték meg a II. West Bike időfutam versenyt! Tavaly már voltam ezen a versenyen, és idén a tavalyi időm javítása volt a fő cél! (És, hogy meglegyen a 40-s átlagom). Akkor elég cudar idő volt, idén viszont szép időben versenyezhettünk, csak az erősödő déli szél okozott gondokat. 12:03-ra kaptam rajtidőpontot, így volt elég sok időm, és bejártam a pályát Bucsai Peti csapattársammal.


Volt egy lényeges változás mégpedig, hogy egy két kilométeres szakaszon, vadi új aszfalt volt! Lassan jött az indulás ideje, átöltöztem és melegítettem kicsit. Erős rajttal kezdtem, 47-48 km/h, ezt az utca végéig tartottam, ahol ráfordultam az új aszfaltra, csak a déli szél visszafogott kicsit. Ahogy mentem Ják felé, és kiértem az erdősávból, az erőteljes szembeszél meg is fogott, de annak örültem, hogy a fordítónál ez megváltozik, és hátszelem lesz egészen Náraiig! Hátszéllel próbáltam minél nagyobb tempót menni, mert ez a rész volt a legalkalmasabb, hogy vissza tudjam hozni a szembeszéllel és a hullámvasút által elvesztett időt. Náraiból visszafordulva Szombathely felé már eléggé fáradtam, de már nem volt sok hátra, így hát mentem, ahogy tudtam!


Az erdősávból, ahogy kiértem kaptam egy kis oldalszelet, kicsit lökött is rajtam! Az utolsó lejtőn megindítottam a sprintet, ez kb 300-350 méterre volt a céltól, teljes erőből, ahogy bírtam nyomtam neki! A szokásos üvöltéssel beértem a célba! Összegzés: Jó verseny volt, változatos a pálya, remélhetőleg jövőre még több új aszfalt lesz rajta!
Eredmény: 16,5 km volt a táv, tavaly 27:27 mentem most ez 25:20-ra csökkent! Több mint 2 percet javítottam! Az átlagom 39,2 km/h lett! A 40-s átlag marad jövőre. Kategóriámban a 8. helyet szereztem meg, összetettben pedig 14 helyen zártam!
Gratulálok mindenkinek! Sok sikert és eredményes felkészülést jövőre!

Bugledits Mihály


Ma 16 km-es időfutammal terveztem zárni a szezont. Megtaláltam otthon az időfutam kormányomat, így fel kellett szerelni, mert ez segít a legjobban. Tavaly 27:30 körül mentem, idén 25 körüli idő volt a cél, mert fejlődtem is, kormány is van, meg jobb idő is van. A pálya nem volt nehéz, a forgalom, lámpa és erős déli szél nehezítette a dolgomat, de sikerült teljesítenem, 25:05 lett a vége.

Németh Ákos


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése