2018. augusztus 30., csütörtök

Bike the Bugles 2018 (Krumbach) + eredmények

Üdvözlet!

Már tavaly terveztem, hogy elmegyek egy versenyre a szomszédokhoz. Kíváncsi voltam a szervezésre, ill. a kijelölt pálya minőségére. Így esett a választás erre a Krumbachban szervezett családias hangulatú versenyre.
A városi sportcsarnokban volt a versenyközpont, ugyanitt a szponzorok és kiállítók standjai is. Nyugodtan le tudtál ülni, inni egy kávét és ehettél házi süteményeket is, a végén egy tál meleg tésztával vártak. A rajtcsomaggal nem spóroltak, szokásos zselék és energiaszeletek és egy gombóc fagyi is járt a promóciós anyagok mellé. Szerencsémre a rövidebb távon indultam, mert egész hétvégén esett az eső, és nem vagyok szokva az ilyen körülményekhez. Ennek ellenére vidáman álltam a rajtnál, vártam a sípszót.


32 km és 1200 m szint várt a résztvevőkre, ami egy 6 km hosszú kb.400 métert emelkedő szakasszal kezdődött. Nagyjából 10km után felfogtam, hogy itt nincs mese, térdig ér a sár, de menni kell, nem foglalkozni a körülményekkel. Áldom az eszem, hogy alacsonyabb gumi- és teleszkópnyomást állítottam be előző nap, így annak ellenére, hogy táncolt a bringa alattam, kényelmesen éreztem magam a nyeregben. Maga a pálya kijelölése szerintem fantasztikus; többször át kellett kelni egy patakon ill. volt egy szakasz ahol gyakorlatilag a patakmederben kellett tekerni. Fenyőerdőben volt a pálya nagy része, tele volt tobozzal és rengeteg gyökérrel; ilyen cudar időben egy ilyen technikás terepen egyszerűen lehetetlen volt számomra végig tekerni. Mi tagadás sokszor le kellett szállni és tolni a bringát.

Azt figyeltem meg, hogy rész szakaszokon is mérik az áthaladást, valami szerkezet csippant egyet, ha áthaladtál a kapun. Egy frissítő pont volt kb. 19km-nél, ahol még a bringa hajtásláncát is lemosták pillanatok alatt, ha kérted. Ilyet még életemben nem láttam, de igen jól esett. 27 km-nél aszfaltra értünk, gondoltam innen már begurulunk a célba, de tévedtem. Ez a verseny nem adja fel ilyen könnyen, visszavezettek az erdőbe, hogy aztán 30,5 km-nél jöjjünk ki onnan újra.
2:37:19 idővel értem célba ami az abszolút 101-ik helyre volt elég a 144-ből. Nem életem legjobbja, de megígértem a páromnak, hogy egy darabban jövök le a hegyről, és ez a lényeg. Azt kell mondjam, jól éreztem magam mindezek ellenére, valószínűleg jövőre is nevezek.

Osztermann László

Az eredményeket itt találjátok: http://www.pentek-timing.at/results.html?pnr=13498


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése