2018. július 23., hétfő

Kab-hegy időfutam 2018

Vasárnap, július 22-én Ajkára utaztam, hogy részt vegyek a Kab-hegyi időfutamon. Mivel most jártam itt először, kicsit izgultam, ráadásul Ajkára érve láttam, hogy esik az eső. Ennek persze nem örültem, de mire elkezdődött a verseny elállt, és kezdett előbújni a nap is, és a szél sem fújt már. Fülledt volt az idő!


Kezdés előtt fél órával elkezdtem melegíteni, de nem éreztem, hogy van a lábaimban erő, és ezért kicsit kétségeim voltak, hogy is fog menni. Ennek ellenére elhatároztam, hogy mindent bele adok, megyek, ahogy csak tudok.És eljött a rajt...Erős sprinttel kezdtem, ezt viszont csak úgy egy kilométerig bírtam, vissza is vettem a tempóból, de éreztem, hogy a lábaim ma nagyon nem akarják a terhelést. Nyomtam tovább a kilométereket!Úgy öt-hat kilométer után kezdett visszatérni az erő, és a sík részeken végre meg tudtam indulni (44-50 km/h). A pálya első két-három kilométere jó minőségű aszfalt, de ami utána jött, azt nem kívánom egyik bringásnak sem! Egyszer még egy fekvőrendőr-szerűséget is benéztem, és majdnem sikerült elesnem, mivel az a gödrös rész természetesen egy tempós kanyar után következett, mikor is a könyöklőn támaszkodtam. Szerencsére volt annyi időm, hogy a kormányhoz nyúljak.


A 12. kilométer környékén kezdtem elfogyni kicsit (33,8 km/h átlag), visszaesett a tempó, de próbáltam tartani magam. Három kilométerrel később kanyarodtam ki a Kab-hegyre vezető emelkedőre, hát a látványnak nagyon nem örültem! Még két kilométer egy igencsak meredek emelkedőn. Ez már tényleg csak kínszenvedés volt, de sikerült végre felérnem! Teljesen elfáradtam a végső részen, minden maradék erőmet összeszedtem, és az utolsó száz métert meghajráztam. Nagy zihálás közepette beértem, szinte alig kaptam levegőt, jó pár percbe telt, míg helyre jöttem. Az időjárás, az emelkedők és az erős tempó miatt így még nem izzadtam! Szinte folyamatosan csöpögött rólam az izzadság a verseny alatt.Összegzésben jó versenyt hoztak össze a szervezők, de a pálya minősége nagyon nem tetszett!


A teljes táv majdnem 18 km, de 375 méter szintemelkedéssel (Kab-hegy teteje 699 méter)!!! Az időm 35 perc 21 mp lett, 30,3 km/h átlaggal. Ezt terveztem, és sikerült is! Mindez arra volt elég, hogy a kategóriámban megszerezzem a harmadik helyezést (Master1-ben 15-en indultunk). Nagyon örültem ennek az eredménynek!Ezúton is gratulálok Simon Csanádnak az U19-es kategóriában elért negyedik helyezéséhez, és persze mindenkinek, aki rész vett ezen a versenyen! Hajrá Superior Team Sopron!

Bugledits Mihály

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése