2018. július 9., hétfő

Duna Maraton 2018 + eredmények

Sziasztok!

Kicsit összegezném az eseményeket, két hétvége, 2 verseny, 110 km és 3200 m szintkülönbség, ami mögöttem van. Az idén is rajthoz álltam a XIX. Duna Maratonon, igaz most már „Superior”-ként. Tavaly indultam itt először, akkor sajnos az ismeretlen terepviszonyok miatt sikerült egy jó nagyot bukfencezni a Dobogókő utáni lejtmenetben, visszatérve az erdőbe.


10:00 órakor startolt a középtáv, szerencsére Zolival összetalákoztunk, majd együtt álltunk be a rajthoz. Átbeszéltük az elmúlt versenyeket, így elég jó oldott hangulatban dördült el a startpisztoly. Az idén nem a Scooter -Fire pörgette fel pulzusunkat, ezt kicsit sajnálom. Fekete pont a szervezőknek. Kis félsz bennem volt még az áprilisi Hillclimb-on történt baleset miatt, ezért hagytam magam mellett elmenni a versenylovakat. Kerestem Zoli kék sisakját a tömegben, de már túl mesze volt, ezért külön vágtunk neki a 65 km-nek.


Szerencsére nem volt kánikula, mint tavaly, rezért menet közben úgy döntöttem, kevesebb frissitő pontnál állok meg, így 2 megállóval végigmentem. Ezúttal balesetmentesen sikerül abszolválni a sok helyen inkább off-roadra emlékezető pályát. A viharok miatt kidőlt fák szegélyezték a kijelöt utat, ezért észnél kellett lenni, nehogy esés legyen a vége.
Már az elején találkoztam egy kőszegi ismerőssel, akivel egész végig oda-vissza előzgettük egymást. Felfelé ő, lefelé én voltam gyorsabb, így számomra elég élvezetes verseny volt, mi tagadás. Jó is volt, hogy magam előtt láttam, legalább tartotta bennem a lelket, hogy menni-menni kell.


50 km-nél már nagyon készen voltak a lábaim, akkor el is engedtem a versenytársamat, aztán, hogy beértünk Esztergomba megláttam, hogy kb.200 méterre van előttem, így rákapcsoltam, és a Bazilikánál utólértem. Legurultam a lépcsőkön, majd onnan nyomtam végig a pedált, a célegyenesbe érve gyakorlatilag sprintelve mentem át a célkapun. Mámorító érzés volt, elhihetitek, ekkora tömeg előtt célba érni. Végül 04:01:38 teljesítettem, ami az abszolút 143.helyre volt elég.
Engedjétek meg, hogy gratuláljak csapattársaimnak Zolinak és Daninak a szép eredményeikhez. Jövőre jubilál a rendezvény, úgyhogy különösen nagy felhajtás lesz. Természetesen ott leszünk!

Osztermann László


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése