2018. július 2., hétfő

Alpokalja Maraton 2018 + eredménylista

Hosszú évek után újra montis versenyt rendeztek Kőszegen. Mivel a közelben van, elég sokan érdeklődtek iránta a csapatból, jó pálya, családias verseny ígérkezett. Kár lett volna kihagyni.... Czifra Zoli beszámolója!


Első versenyem - avagy átestem a tűzkeresztségen!
Március elején csatlakoztam a Superior Team Sopronhoz! Mivel motiválóbbnak tartom a közösségi tekeréseket, és szeretek jó társaságban lenni, így belevágtam. Azt viszont az elején már tisztáztam, hogy nekem versenyambícióim nincsenek ám! ...nem baj, gyere!
Jöttem, tekertünk, éreztem magamon hétről hétre a fejlődést. Mondták egy páran a csapatból, hogy már beválalhatnék simán egy versenyt...csak úgy belekóstolni. 


Megdumáltak, neveztem az Alpokalja MTB Maratonra. 
Kiírás szerint 25km / 650m szint. Frankó, pont ilyeneket megyünk edzéseken, menni fog! Ehhez képest közel 28km volt és kb. 820m szint. Durva, közel 8 km hosszú mászással a közepén, még durvább rövid és meredek emelkedőkkel megspékelve. Egyenes szinte nem volt benne, pihenésre semmi esély, mivel a lefelé szakaszok (amelyeket amúgy imádok) is nagyon erő és koncentráció igényesek voltak, itt-ott komoly Downhill szakaszokkal, ugratókkal. Az egyiknél még az elején sikerült is egy szaltó a bringával, majd pedál a levegőben kiold és tigrisbukfenc a dzsindzsásba! Szerencsére pár horzsolást leszámítva semmi bajom nem lett, így leporoltam magam és újra nyeregbe pattantam. Férfiasan bevallom, hogy volt négy olyan emelkedő, amit nem tudtam kitekerni és leszálltam tolni.


Úgy húsz kilométer után elkezdtek begörcsölni a combjaim, így a nagy lejtőzésnél nem tudtam tökéletesen megnyomni, mert közben ülnöm kellett, hogy lazitsam a combjaimat. Már nincs sok hátra, toljad Zoli - ezzel motiváltam magam, hogy már csakazértis! Célba értem, a hivatalos időm 2:14:22 lett, ami a kategóriámban egy 14. helyezésre volt elég.
Szerettem volna 2 órán belül teljesíteni, de ezt dobta most a gép. A verseny feelingje tetszett, úgyhogy nem ez volt az első és utolsó. Jövőre visszatérek, és letekerem 2 órán belül. Köszönöm, hogy időt szántál az élménybeszámolóm elolvasásra - megtisztelsz!


Az eredménylistát itt találjátok: https://irottkofutoverseny.hu/hu/eredmenylistak/alpokalja-mtb-maraton-eredmenylista/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése