2018. május 4., péntek

Mörbisch Időfutam, Neudiedlersee Radmarathon, Tour de Ajka...

Eseménydús napokon vagyunk túl! Az elmúlt hétvégén csapatunk országútisai szombaton és vasárnap is rajthoz álltak a Fertő parton. Pár nap pihenő következett, majd jött az Ajka-Pápa-Ajka megmérettetés. Hódi Gábor beszámolója...


Élménybeszámoló - Superior Team Sopron – Versenyhétvége
Egy "rövid" beszámoló a hétvégéről 
Eseménydús hétvégén vagyunk túl.
Szombaton részt vettünk a 8. mörbischi időfutamon vegyes párosban. A 20 km-es dimbes-dombos távot erős szélben kellett teljesíteni. A szervezés tökéletes volt és a soproni kerékpáros ismerősök szurkolása is sok erőt adott. Így sikerült saját időnket jelentősen megdöntve elhozni az 1. helyet. 


Másnap vasárnap már 1000 versenyző állt rajthoz a Neusiedlersee Radmarathon-on. A nagy meleg, a 125 km-es táv a Fertő-tó körül és a nagy tempó már előre sejtette, hogy kemény versenynek nézünk elébe. Mivel a 3. blokkból indultunk, az első emelkedőn kellett a lehető legtöbb embert megelőzni. Haladtunk is előre. Csanád és Ricsi is elkapott egy nagyon jó ritmust, így mire a soproni határátkelőhöz értek már az első bolyok egyikében találták magukat. A balfi úti körforgalomban szurkoló táborunk fogadott. Ezúton is köszönjük, sok erőt adott!!! Fertődig és utána is alig ment a km óra 40 alá. Jó tempót mentek a csoportok. Pandorfnál délnek kanyarodva megkaptuk az oldal szembe szelet. Ez nagyon kivette az erőt mindenkiből és szétszakadtak a bolyok. A kulacsok is ekkorra fogytak ki, de még hátra volt kb. 25 km. Mindenki a túlélésre, szélárnyék keresésére játszott, kereste a megfelelő kereket, amit követni lehet. Így érve vissza Mörbischbe lelkes szurkoló sereg fogadta a versenyzőket.


Simon Csanád 4. lett a korosztályában és Vasiljev Dejan, valamint Horváth Ricsi is nagyon szép időeredményt értek el. Köszönjük a magyar és osztrák szervezőknek a kiváló körülményeket, útbiztosítást és a jó hangulatot! Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez!
A hétfői pihenő napot követően ma Ajkára látogattunk. A Tour de Ajka mai szakaszára. Ajkáról Pápára ment a mezőny, majd egy fordítóval vissza az ajkai célba. A verseny távja 55 km volt 370 méternyi szintemelkedéssel. A kora hajnali indulás miatt mindannyian kissé fáradtan értünk a rajthoz. A bőséges rajtcsomagot átvéve készültünk a versenyre. A 164 fős mezőny 9 óra 30 perckor rajtolt el. 


Az 5 km-es felvezető autó mögötti lassú rajtot követően eldördült a rajtpisztoly és végre elszabadult a mezőny. Az első emelkedőn nagyon kemény tempót diktált az élboly, így kb 15 fő el tudott lépni. A mi bolyunk üldözte őket. A dimbes-dombos tájon nem volt megállas. Fel és le is komoly erőket kellett mozgósítani, nagyon jól összedolgoztak a soproniak a többi versenyzővel. Éreztük az előző napok versenyeit, edzéseit, de kivettük a részünket a munkából. Ricsi elől volt az első csoportban. Mi kb. 1 perccel lemaradva, a többi soproni sporttárssal követtük őket. A különbség tovább nőtt a pápai fordító után, így bátran mentünk, nem állt fenn az a veszély, hogy felhúzzuk a mi bolyunkat Ricsiékre.
Majd jött a pillanat, amire nem számítottunk. Az egyik enyhe kanyarban jelzett egy biztosító ember, hogy baj van. Mikor odaért a mezőny, akkor láttuk, hogy egy kék mezes srác fekszik a földön mozdulatlanul (a medencéje tört el). Majd utána mondták a többiek, hogy látták Ricsit is az út szélén vérző arccal… Így tudtuk meg, hogy belekerült a két fős bukásba sajnos.A boly azonban ment tovább egyre nőtt a tempó. Az utolsó 8 km-en elkezdődtek a szökések, de a mezőny mindet befogta. Az utolsó rövid emelkedő szétrázta a bolyt, így minden erőt beleadva próbáltak az emberek egyesével felzárkózni. Ez nagyjából sikerült is, és a célegyenesre megfáradva, de sprintre készen érkeztünk. Az utolsó két kanyarban megnyúlt a mezőny, így mindenki próbált még egy-két helyezést nyerni.
Végül Moran-Villota Tibi abszolút 20., korosztály 10. lett a 95-ből! Simon Csanád korosztály 8! Én korosztály 18-ként zártam (a 95-ből) a versenyt. Mindannyian a 2- bolyban értünk célba. Az átlag tempó 43,2 km/h lett az 1 óra 20 perc alatt. Most pár nap regenerálódás, majd vasárnap (5.6.) Esztergomban versenyez csapatunk a Kínok kínja versenyen, ahol 120 km, 3 komoly emelkedő és 1500 m szintemelkedés vár a nagyon erős mezőnyre. Drukkoljatok nekünk!!! Bele fogunk adni mindent 
Ricsi, gyógyulj meg mielőbb, várunk vissza!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése