2018. április 23., hétfő

Eisenberg MTB Maraton

Április 22-én csapatunk az ausztriai Eisenberg a.d. Pinkára látogatott, ahol évről-évre hagyományosan rendezik meg a "Vashegyi Maratont". Az idei eseményre rekordszámú bringás nevezett, több mint 115-en álltak starthoz! Rosenmayer András beszámolója...


A Föld Napján rendezték meg az idei “Vashegyi Maratont”, a burgenlandi Eisenberg a.d. Pinkán. Csodálatos, már-már nyárias időben startoltunk, vasárnap 10.30-kor. Nekem személy szerint, még soha nem volt ilyen korai a szezonkezdés, eddig május közepén voltak az első versenyeim. De hát új év, új csapat, új szokások! Mivel egy pár hete még vírusos megfázásom volt, és elég makacsul köhögtem, nem tűztem ki célt, csak végig akartam csinálni! 


A B távon indultam, ami egy 4,3 km es felvezető körből és két 15,8-as erdei karikából állt, kiírás szerint 36km, 871m. A pálya rajt-cél területe egy kisebb völgyben volt, melyet egyik oldalról meredek szőlőhegyek, a másik oldalról erdei dombok határoltak. A rajt után rögtön egy majd’ 4km-es mászást kaptunk, így elég jól széthúzták a mezőnyt! Aztán be az erdőbe, ahol egymást váltották a murvás, avaros, aszfaltos szakaszok. A pálya jó volt, klasszikus maraton, személy szerint tetszett! Így elsőre azért nekem kemény volt a verseny, a mászások után kicsit még mindig köhögnöm kell, remélem hamarosan teljesen elmúlik! 2.25.33-al végül is egy 58. hely jött össze. Remélem, lesz még jobb is.
Készült egy kis video is az eseményről, KATT a megtekintéshez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése