2018. március 28., szerda

Tihany Félsziget Kupa 2018

Bringásaink számára megkezdődött a szezon! Az immár hagyományos tihanyi Félsziget Kupa egyfajta erőfelmérő megmérettetés. Csapatunkból Hotváth Richárd, Moran-Villota Tibor, Simon Csanád és Krejter Bence indult a versenyen. Tibor beszámolója következik...


Sziasztok!
Gyors jelentés a hétvégi Félsziget kupáról: Csanád Simon és Mihály Bugledits kollégákkal utaztunk Tihanyba vasárnap reggel. Mivel mindhárman a hosszú (110 km-es) távra neveztünk, ezért nem siettünk annyira. (valójában alig bírtam felkelni, mert a verseny előtti éjszakákon általában nagyon rosszul alszom).kb 9.40-re értünk az iskola parkolójába. Hát...finoman szólva egész hűvös volt az idő. 3-4 fok. Jött a nevezés, öltözés, Bence Krejter felkutatása, kürtős kalács betöltése, melegedés az autóban, utolsó simítások a bringán. Majdnem egy órás csúszás volt, ezért valamikor 13 óra tájban indultunk. A nagy készülődés és a harmadik pisiszünet miatt majdnem lekéstük a rajtot, de szerencsére pont időben értünk oda, igaz így a mezőny végéről rajtoltunk, nem mintha túl sokat számított volna.

Az utóbbi hetekben sokat edzettem kondiban, görgőn, egész erősnek éreztem magam, csak egy kicsit fáradt voltam a kialvatlanságtól. Mindenesetre bizakodva indultam neki a versenynek, nem akartam túl erősen tolni már az elején, mert az utóbbi évek emléke még elevenen élt bennem, mikor az utolsó körökben a görccsel kellett küzködnöm. 
Próbáltam egy szép stabil tempót menni, kiválasztva egy számomra ideális bolyt. A hideg verseny közben nem zavart, csak a sok réteg ruha akadályozott kicsit a szabad mozgásban. Sajnos a 2-3. körben elkezdett szúrni az oldalam, ez kb 20 percig kínzott, aztán szerencsére elmúlt. Végre sikerült erőre kapnom, kihasználtam az orrlégző technikát, amit az utóbbi hetekben edzés közben alkalmaztam, így a pulzus is szép alacsony maradt. verseny féltávnál betoltam néhány energialöttyöt, zabszeletet, ami ugyan erőt adott, de úgy elkezdtem émelyegni, hogy azon gondolkoztam, vajon megálljak, vagy menet közben is tudok hányni. 😀 Szerencsére aztán ez is elmúlt. 

Sajnos a tempósabb bolyokról leszakadtam, ezért próbáltam a 6. körben egy kisebb csoportot kialakítani, néhány lelkesebb bringással, akik még nem akarták teljesen elengedni a versenyt. Szépen haladtunk is, majd a 7. kör végén teljesen szétesett a társaság, van aki elkezdett sprintelni (teljesen értelmetlenül) a többség leszakadt és viszont szép stabilan haladtam tovább. 8 teljes kört mentem, majd utána szerpentin.
Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, sikerült görcs nélkül, de egész tempósan végigmennem, a hegyeket mindig megnyomtam, ott általában több versenyzőt meg is előztem, ami a gyengeségem, az a sík gyors tempó, ezen még dolgozom. A csapatmunkát még sokat kell gyakorolni, mert sajnos egyáltalán nem tudtuk segíteni egymást, ez remélem a későbibekben javulni fog majd.
Gratulálok a többieknek is, szépen elkezdtük az évet! 💪🚲🚲

A teljes eredménylistát itt találjátok:http://m.velo.hu/dokok/hir/19272/felsziget18.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése